Adıyaman Belediyesi > Müdürlükler > Temizlik İşleri Müdürlüğü

Temizlik İşleri Müdürlüğü

Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğümüz 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu, 21586 sayılı Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, 20814 sayılı Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, ilgili kanun, tüzük ve genelgeler ile Belediye Encümeni, Belediye Meclisi kararları doğrultusunda ve Belediye Başkanlığımızın verdiği yetki, yönetmelik, tamim ve talimatları çerçevesinde Şehrimizin Daha Temiz Görünümü İçin Temizlik Hizmetleri'ni yapmak ve yaptırmakla sorumludur.

Şehrimizin daha temiz bir görünüm kazanması için çalışmalar sürdürül­mektedir.
Özellikle süpürme ekiplerinin sayısının artırılması için çalışmalar yapılmaktadır ve Temmuz ayından itibaren de tüm mahallelerimiz artık daha sık süpürülecektir.

Yine Belediyemiz tarafından haşereyle mücadele konusunda çalışmalar yapılmış olup, larva ile mücadele kapsamında tüm şehir ilaçlanmıştır.ayrıca tüm şehir ilaçlanmış olup,Temmuz ayından itibaren de her ay en az 4 kez tüm şehir ilaçlanması planlanmıştır.

Bu mücadelenin başarılı olması için de civar belde belediyelerimizin de aktif olarak gayret göstermeleri gerekmektedir.

Öte yandan Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ile İtfaiye Müdürlüğümüz tarafından ortaklaşa olarak geceleri ana caddelerde kaldırım ve yolları yıkayarak tozlanmanın önüne geçmeye çalışılmaktadır.
Ayrıca "baca temizleme,baca yükseltme,yağmursuyu kolektörlerinin temizlik ve bakımı ve vidanjör "ekibimizle vatandaşlarımızın en temiz ve en düzenli bir ortamda yaşamaları için uğraş vermekteyiz.

FAALİYET RAPORU :

Temizlik İşleri Müdürlüğü,Kanalizasyon,İlaçlama ve Çöp toplama gibi görevlerle yükümlü olarak,300 kişilik Temizlik ekibiyle sabah saat 06.00 ile gece 24.00 saatleri arasında sürekli çöp toplama temizleme hizmetleri devam etmiştir.

İLAÇLAMA FAALİYETLERİ

Bahar ile beraber şehrimizin larva üreten bataklık,dere vs. yerlerde larva mücadelesi yürütülmüştür.

3 Araç ile gece ve gündüz olmak üzere sivrisinekle mücadele için ilaçlama faaliyetleri sürekli yürütülmüştür.

Larva ve Sivrisinekle etkin mücadele yürütülerek ilimizin sineksiz bir yaz geçirilmesi sağlanmıştır

TIBBİ ATIK ALANI ÇALIŞMALARI

Katı atık alanı içerisinde çalışmalarına başlanan Tıbbi Atık alanı için altyapı çalışmaları bitirilmiştir.

Tıbbi atık alanının ÇED,SED raporları bittiğinden,yükümlülüğü olan kuruluşlarla sözleşmeler yapılarak,belirli aralıklarla özel donanımlı bir araç ve ekip ile toplanmaktadır.

GENEL TEMİZLİK VE BACA - YAĞMUR IZGARALARI FAALİYETLERİ

İlimiz için özel günlerde,şehir merkezinde bulunan cadde ve sokaklara gül suyu sıkılmıştır.

Kurban bayramında,kurbanların daha hijyenik bir ortamda değerlendirilmesi için yeteri kadar poşet temin edilerek halka dağıtılmıştır.

Şehir merkezindeki camilere gül suyu sıkılarak güzel kokması sağlanmıştır.

Halı yıkama makinesi ile camilerin temizliği periodik olarak sürdürülmektedir.

İlimizin bulvar ve caddelerinde gerekli yerlere yağmur ızgaralarının yapımı devam etmektedir.

Mevcut yağmur ızgaraları komple temizlenerek kış mevsimine hazır hale getirilmiştir.

Kanalizasyon sistemine bağlı olarak asfaltlama çalışmaları nedeniyle yol altında kalan bacalar yükseltilerek kullanıma sokulmaktadır.

Kullanımdaki bacalar tıkanma durumunda ekiplerimiz tarafından temizlenmek süretiyle kullanıma hazır hale getirilmektedir.

Mevcüt kullanımda olan çöp konteynırları, tamir ve bakımı yapılarak tekrar hizmete sokulmaktadır.

VİDANJÖR HİZMETLERİ

2 Ad.İtici vidanjör ile 6 kişilik bir ekip olarak gece ve gündüz olmak üzere şehir merkezindeki kanalizasyon ve yağmur kanallarında meydana gelen arızalara anında müdahale edilmektedir.

1 Ad.çekici vidanjör ile 2 kişilik ekiple kanalizasyon olmayan veya ihtiyaç durumunda fosseptik kuyulara anında müdahale edilmektedir.

ÇÖP HİZMETLERİ

"Adıyaman Şehir Merkezi Temizlik ve Bakım"olarak ihale edilen çöp ve genel temizlik faaliyetlerinden sorumlu yüklenici firmanın denetiminin 24 saat olarak yürütülmesi sağlanmıştır.

Başkan Yardımcıları
Meclis Üyelerimiz
Hizmet Standartları Tablosu
Stratejik Plan