Güncel Haberler

26 Oca 2026 - Pazartesi

Adıyamanlı kadınlar ADIMEK’le kendi işlerinin patronu oluyor


Adıyaman Belediyemiz tarafından hayata geçirilen ADIMEK kursları, 6 Şubat depremlerinin ardından kadınların hem sosyal hem de ekonomik hayata yeniden tutunmasına katkı sunuyor. Kadınlar, aldıkları mesleki eğitimler ve ustalık belgeleriyle kendi işyerlerini kurma yolunda önemli bir adım atıyor.

 

Bahçecik TOKİ Kadın ve Gençlik Merkezimizde kuaförlük eğitimi alan kadınlar, makas ve tarakla başladıkları bu yolculukta ustalık belgelerini alarak kendi işyerlerini açmaya hazırlanıyor. Kursiyerler, ADIMEK’in yalnızca bir eğitim alanı değil; aynı zamanda iyileştirici ve güçlendirici bir ortam olduğunu ifade ediyor.

 

KADIN EMEĞİ ADIMEK’TE MESLEĞE DÖNÜŞÜYOR

 

Bahçecik TOKİ Kadın ve Gençlik Merkezimizde kuaförlük kursu usta öğreticisi Kadriye Tuluk Aslan, verilen eğitimlerin kadınlar için taşıdığı önemi şu sözlerle anlattı:

 

“Kuaför eğitmeniyim, şu anda 13 kursiyerimiz var. Amacımız, kursiyerlerimizin istihdam edilebileceği bir meslek edinmesini sağlamak. Aynı zamanda bu eğitimler kadınlar için bir terapi alanı oluyor. Kursiyerlerimizden biri ustalık belgesini alarak kendi işyerini açmayı planlıyor. Bu imkânları sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Abdurrahman Tutdere’ye teşekkür ediyoruz.”

 

ADIMEK’TE ÖĞRENİYORLAR, BELGELERİYLE İŞ HAYATINA ATILIYORLAR

 

Kursiyerlerimizden Rübeyda Bağcı, ADIMEK’in özellikle gençler için önemli bir fırsat sunduğunu belirterek şunları söyledi:

 

“19 yaşındayım. Buraya gelerek çok güzel eğitimler alıyoruz. Hocamız bizimle çok ilgili, ortam oldukça keyifli. Bu kursun gençler için çok kıymetli bir proje olduğunu düşünüyorum. Kendimi geliştirerek bu alanda çalışmak istiyorum. Belediye Başkanımız Sayın Abdurrahman Tutdere’ye teşekkür ediyoruz.”

 

ADIMEK’LE EĞİTİMDEN İŞ HAYATINA UZANAN YOL

 

Uzun süredir ADIMEK kurslarımıza katılan Şemse Alkayış ise sürecin kendisi için büyük bir kazanım olduğunu vurguladı:

 

“Dört yıldır buraya geliyorum, ustalık belgemi de aldım. Allah kısmet ederse ileride kendi işyerimi açmayı düşünüyorum. Bu kurslardan çok memnunuz. Devam etmesini, hatta artırılmasını istiyoruz. Kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesi çok önemli. Bu imkânları sunduğu için Belediye Başkanımız Sayın Abdurrahman Tutdere’ye teşekkür ediyoruz.”

×
Fotoğraf Galerisi