Güncel Haberler

16 Oca 2026 - Cuma

Adıyaman Belediyemizin ilk gündüz bakımevinde ilk karne heyecanı


Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere, Belediyemiz bünyesinde açılan kentin ilk gündüz bakımevi olan Yenimahalle Gündüz Bakımevi ile Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen karne törenlerine katılarak çocukların sevincine ortak oldu.

 

YENİMAHALLE GÜNDÜZ BAKIMEVİ’NDE 45 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

 

Belediyemizin ilk eğitim yuvası olan Yenimahalle Gündüz Bakımevi’nde okul öncesi eğitim alan 45 öğrenci, ilk karne heyecanını Başkanımız Tutdere ile yaşadı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkanımız Tutdere, çocuklarla tek tek ilgilenerek sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören kapsamında ayrıca velilerin katılımıyla çocukların dönem boyunca hazırladığı el becerileri sergisi gezildi.

 

BAŞKANIMIZ TUTDERE: "GÜNDÜZ BAKIMEVLERİMİZİN SAYISINI ARTIRACAĞIZ"

 

Çocukların mutluluğunun kendileri için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden Başkanımız Tutdere, eğitim yatırımlarının süreceğini vurguladı. Belediyemiz bünyesindeki gündüz bakımevlerinin sayısını artıracaklarını belirten Başkanımız Tutdere, şunları kaydetti:

 

“Adıyaman’ımıza kazandırdığımız ilk gündüz bakımevimizde bugün ilk karne heyecanını yaşıyoruz. Çocuklarımızın ve ailelerimizin bu mutluluğuna ortak olmak bizim için tarif edilemez bir duygu. İnşallah kısa süre içerisinde şehrimizin diğer mahallelerinde de yeni merkezler açarak annelerimizin yükünü hafifleteceğiz. Önümüzdeki haftalarda Yeşilyurt Gündüz Bakımevi’ni hizmete alacağız. Çocuklarımıza güvenli, standartları yüksek ve etkin bir eğitim ortamı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

 

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE PASTA KESİLDİ

 

Programına Belediyenin Engelsiz Yaşam Merkezimiz ile devam eden Başkanımız Tutdere, burada eğitim gören 75 özel öğrencinin karne sevincine eşlik etti. Karne gününe özel hazırlanan pastayı çocuklarla birlikte kesen Başkanımız Tutdere, öğrencilere karne hediyelerini takdim etti. Özel öğrenciler, hediyelerin ardından düzenlenen eğlenceyle yarıyıl tatiline keyifli bir başlangıç yaptı.

 

İL PROTOKOLÜYLE KARNE PROGRAMI

 

Başkanımız Tutdere, belediyemiz bünyesindeki programların ardından Adıyaman Valisi Osman Varol ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan ile birlikte Mehmetçik İlkokulu’ndaki resmi törene katıldı. İl genelinde 793 okulda karne alan 155 bin öğrencinin coşkusuna protokol üyeleriyle birlikte ortak olan Başkanımız Tutdere, tüm öğrencilere iyi tatiller diledi.

×
Fotoğraf Galerisi