Güncel Haberler
25 Ağu 2025 - PazartesiSaygıdeğer basın mensupları;
Belediyemiz ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi iş birliğiyle yapımı tamamlanan ‘Yaşayan Kütüphane’ bugün hizmete açılacaktır.
6 Şubat depreminden sonra öğrencilerimizin öncelikli ihtiyaçlarından biri haline gelen ders çalışma ve araştırma ortamını karşılayacak olan ‘Yaşayan Kütüphane’nin açılış programında sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız.
?? Tarih: 25 Ağustos Pazartesi
?? Saat: 16.00
?? Yer: Yeni Mahalle Abdulhamit Han Kültür Merkezi
İlgili haber metni ekte bilgilerinize sunulmaktadır.
———
Başkan Tutdere’nin talimatıyla Adıyaman’a yeni bir kütüphane kazandırılıyor
Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin talimatıyla yapımına başlanan ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi iş birliğiyle yapımı tamamlanan Yaşayan Kütüphane, bugün saat 16.00’da hizmete açılıyor.
6 Şubat depreminden sonra Adıyaman’da öğrencilerin en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan biri ders çalışma ve araştırma mekânları oldu. Yeni Mahalle’de uzun süredir dile getirilen bu ihtiyaç, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin talimatı ve girişimleriyle, GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin desteği sayesinde gerçeğe dönüştü. Yalnızca kitap okumak için değil; gençlerin dijital kaynaklara erişebileceği, sessiz ve güvenli bir ortamda ders çalışabileceği, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunacak etkinliklerle buluşabileceği bir merkez olarak planlanan Yaşayan Kütüphane, bugün saat 16.00’da açılıyor.
Açılış öncesinde değerlendirmelerde bulunan Başkan Tutdere şunları kaydetti:
“Adıyaman Belediyemiz ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Yaşayan Kütüphane’mizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin ders çalışabilecekleri sessiz ortam, araştırma yapabilecekleri zengin kitaplıklar ve dijital araştırma salonlarıyla onların ufkunu genişletecek özel bir mekânı şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi, gençlerimizle birlikte bugün saat 16.00’da Yeni Mahalle Abdulhamit Han Kültür Merkezi’mizde yapacağımız kütüphane açılışımıza davet ediyoruz.”
Yaşayan Kütüphane hakkında
Toplam 614,5 metrekare kullanım alanına sahip Yaşayan Kütüphane, modern bir eğitim ve kültür mekânı olarak tasarlandı. İçerisinde bireysel, grup ve çoklu çalışma alanlarının yer aldığı kütüphane, ayrıca sosyal alanları ile de öğrencilere hem bireysel hem de ortak çalışmaya elverişli, çağdaş standartlarda bir ders çalışma ve kitap okuma ortamı sunuyor.
Fotoğraf Galerisi
Başkan Tutdere: “Adıyaman Belediyesi Özel Çocuklarımızın Emrinde Olacak”
Başkanımızdan TYP açıklaması: “TYP Süresi Uzatılmalı”
Başkanımız, 30 Yıllık Yol Sorununu Çözdü
Adıyaman’da Tarihi Ziyaret: Ekrem İmamoğlu ve Gökan Zeybek’ten Dayanışma Mesajları
Ekrem İmamoğlu: “Omuzunuzdaki Yükü Almaya Geldik”
Başkan Tutdere: “Adıyaman Belediyesi Özel Çocuklarımızın Emrinde Olacak”
Larva ilaçlama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor
Adıyaman’da Toplu Taşıma Araçlarında Klima ve Temizlik Denetimi
Adıyaman’da Kalkınma Çalıştayı Yapılacak
K-1 Konteyner Kent’te Su Sorununa El Atan Başkanımız: “Belediye Emrinizde”
Adıyaman ve Japonya Arasında Yeni İşbirlikleri: Başkanımız, Japonya Büyükelçisi Takahiko İle Görüştü
Adıyaman’a Gastronomi Merkezi kurulacak
Belediyemizden Tasarruf Atağı: Hurda Konteynerlerden 14 Milyon TL Kâr Elde Ediliyor
Başkan Tutdere Ankara’da Önemli Temaslar Bulundu